Hoppa till sidans innehåll

Eskilstuna i Senior-SM

06 FEB 2017 08:28
Senior-SM spelades i helgen och Eskilstuna representerades av Alice Lindhé och Marcus Jansson
  • Uppdaterad: 06 FEB 2017 09:05

Alice Lindhé spelade sitt första senior-SM. Förra året var Alice med i kvalet men lyckades inte kvala in till huvudtävlingen. Den här säsongen har hon fått ihop så pass många rankingpoäng att hon gick in direkt i samtliga tre klasser utan att behöva kvala.

 Alice lyckades ta sig fram till kvartsfinal i samtliga tre klasser efter både tur och skicklighet.

 I singel vann hon i första omgången mot rutinerade Hanna Beskow från Västerås (26 år) efter skiljeset och åttondelen vann hon på wo mot Malena Norrman, Stinget som skadade sig i en mixedmatch. Sen tog det stopp i kvartsfinalen mot Ashwathi Pillai från Täby som vann i raka set.

Bäst fungerade spelet i mixed där hon spelade tillsammans med Larry Li från Täby och de överaskade många när de tog sig fram till kvartsfinal efter vinster mot två rutinerade mixed-par. Lindhé/Li förlorade kvartsfinalen mot semifinal-seedade Umeå-paret Klara Johansson och Jonathan Forsberg. De fick samarbetet att fungera bra trots att de bara tränat tillsammans en gång.

 I dubbel hade Alice enbart tur eftersom hon tillsammans med Isabelle Grafsund, Kista fick spela kvartsfinal efter wo-vinst i åttondelen. Där tog det stopp mot det internationellt meriterade paret Berfin Aslan och Amanda Wallin från Malmö.

Alice hade inga stora förväntningar inför den här tävlingen utan var i första hand med för att skaffa sig erfarenhet. Hon räknade egentligen inte med att gå vidare från första omgången i  någon klass och med tanke på det så får nog den här insatsen räknas som en av säsongens bästa hittills.

Marcus Jansson som inte lider någon brist på erfarenhet var också med i tävlingen. Han yckades ta sig fram till åttondelsfinal i singel efter att i första omgången besegrat Alexander Nordström Spårvägen. I åttondelsfinal väntade Mathias Wigardt som visade sig bli en övermäktig motståndare.

Tävlingen arrangerades mycket proffsigt av Täby BMF

Samtliga resultat återfinns på nedan adress:

http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=2EA48B12-1E91-42E1-B404-F90C34893AB2

Skribent: Peter Carlsson
E-post: Adressen Gömd

 BOKA HÄR:

Matchi

 

 

 

Sponsorer

 

ETAB

 

FZ-forza

 

Langes_Gummiverkstad_logo

 

Postadress:
Eskilstuna BMK - Badminton
Holger Lindmarks plats 2
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016123080
E-post: This is a mailto link

Se all info