Hoppa till sidans innehåll

Fjärde Omgången Div 2 Norra

14 MAR 2017 20:13
Anders Ström tillbaka efter skada och seriesegern säkrad
  • Uppdaterad: 14 MAR 2017 20:18

Den näst sista serieomgången i division 2 norra spelades i helgen i Södertäljes bollhall. Eskilstuna ställde upp med samma lag som senast med skillnaden att skadade Kalle Ågren ersattes av Anders Ström. Tråkigt för Kalle med desto roligare för Anders som varit borta från tävlingssammanhang i över ett år pga en korsbandsskada.

I den första matchen ställdes Eskilstuna mot Sollentuna. Sist lagen möttes vann Eskilstuna med 6-2 och givetvis hoppades vi på liknande siffror idag. Cathrine och Matilda (DD1) tillsammans med Joel och Fredrik (HD1) var först ut. Cathrine och Matilda såg lite ringrostiga ut i början på första set men efter ett tag kom maskineriet igång och man vinner sin match över två set. Joel och Fredrik som såg nervösa ut senast i Linköping såg desto säkrare ut idag och även om man förlorar ett set i sin öppningsmatch så kändes det aldrig oroligt. Anders och Marcus kliver sedan in och gör en fin HD2 där Anders sin vana trogen jobbar sig fram mot nät och Marcus jobbar på hårt i bakplan. 3-0 till Eskilstuna. Singlarna vinns sedan relativt komfortabelt. Det är bara Marcus som tyngd av förkylning får slita hårt mot Sollentunas Joakim Björkå men lyckas vinna efter tre set. 7-0 till Eskilstuna som snabbt blir 8-0 efter att Joel och Alice vinner sin mixed. 

I den andra matchen väntade Uppsala Vintage. Sist lagen möttes slutade det med 7-1 vinst till Eskilstuna. Vintage som tillsammans med Södertälje slåss med Eskilstuna om seriesegern har ett starkt lag med massor av rutin. Tyvärr så saknades både Elin Bergblom och Oskar Johannesson i Vintage vilket så klart innebar en ordentlig försvagning. Matilda och Cathrine (DD1) som var dom som förlorade sin match senast fick revansch på Floberg/Hellman och tillsammans med HD1 och HD2 tog Eskilstuna återigen en 3-0 ledning. I singelspelet fick Marcus precis som tidigare slita hårt, denna gång mot Tryggvi Nielsen i Vintage som pressade eskilstunasonen till knapp matchvinst med 21-18 i tredje set. Slitig dag för Marcus men ändå vinst i fyra av fyra matcher. Övriga singelmatcher vanns relativt enkelt även om Alice släpper ett set mot Helene Floberg Vintage. 7-0 i matcher och efter att Alice och Joel vinner sin mixed fram till 8-0 i matchen.

Starka insatser av samtliga och då en omgång återstår så har Eskilstuna redan säkrat seriesegern!

Sista serieomgången spelas hemma i Eskilstuna den 8:e April.  Kom och heja!

 

Detaljerade resultat enligt nedan:

 

https://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=2B29C710-449A-42AC-A2D5-2A6603CE9C49&draw=36

Skribent: Marcus Bergström
E-post: Adressen Gömd

 BOKA HÄR:

Matchi

 

 

 

Sponsorer

 

ETAB

 

FZ-forza

 

Langes_Gummiverkstad_logo

 

Postadress:
Eskilstuna BMK - Badminton
Holger Lindmarks plats 2
63361 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016123080
E-post: This is a mailto link

Se all info