Hoppa till sidans innehåll

Andra Omgången Div 2 Norra

07 NOV 2016 11:06
Under den gångna helgen spelade Eskilstunas serielag andra omgången i Div 2 Norra. För motståndet denna gång stod BMK Göta och Fyrisfjädern 3.
  • Uppdaterad: 07 NOV 2016 11:20

Eskilstuna- BMK Göta

Göta som tagit två inledande segrar i den första omgången av seriespelet förväntades bli ett tuff motstånd. Linköpingslaget har framförallt en stark uppställning på sin dubbel och mixed vilket skulle visa sig vara deras styrka även denna gång. Efter HD1 och DD hade Göta tagit ledningen med 0-2... Mardrömsstart... Högman/Lödesjö reducerade sedan läget till 1-2 i HD2 vilket gjorde att Eskilstuna åter var med i matchen. Alice, Marcus och Fredrik vinner sedan sina singlar vilket ger 4-2. HS3 visar sig återigen bli en rysare och efter att Kalle hämtat upp ett underläge på 13-18 till matchvinst hade Eskilstuna ointagliga 5-2. Tur det då Götas mixedpar som väntat visade sig betydligt bättre än Bergström/Wigholm. 5-3 till Eskilstuna. 

Eskilstuna-Fyrisfjädern 3

Det är alltid svårt på förhand att veta vilket motstånd som bjuds av Fyrisfjädern. Klubben har en uppsjö unga lovande spelare och dessa kan från en säsong till en annan växt många klasser. Lyckligtvis så räckte inte ungdomlig entusiasm till denna gång mot Eskilstunas rutinerade lag. Efter dom tre inledande dubblarna hade Eskilstuna tagit ledningen med 2-1. Sedan lade man i en högre växel i singelspelet, vinst i samtliga singlar och även om MD återigen förlorades så kunde slutresultatet till slut skrivas till klara 6-2.

 

Sett över dom två matcherna så är det framförallt i singelspelet som Eskilstuna har sin styrka. I dagens åtta singelmatcher förlorades bara ett set och det lovar gott för fortsättningen. Nästa omgång spelas den 7:e Januari i Linköping, då hoppas vi att laget förstärkts ytterligare av Joel Johansson Berg och Jesper de Waal

 

Skribent: Marcus Bergström
Epost: Adressen Gömd

 BOKA HÄR:

Matchi

 

 

 

Sponsorer

 

ETAB

 

FZ-forza

 

Langes_Gummiverkstad_logo

 

Postadress:
Eskilstuna BMK - Badminton
Holger Lindmarks plats 2
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016123080
E-post: This is a mailto link

Se all info