Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär Div 2 Norra

26 SEP 2016 16:17
Tre av fyra möjliga poäng med reducerad trupp
  • Uppdaterad: 26 SEP 2016 16:32

I helgen som gick spelades första serieomgången för Eskilstunas division 2 lag. Att det skulle bli en tuff uppgift stod klart redan innan då starka kort som Anders Ström, Fredrik Högman, Joel Johansson Berg och Cathrine Wallin saknades i laguppställningen.

Eskilstuna inledde mot Sollentuna 2, ett lag vars styrkor och svagheter inte var helt kända sedan tidigare vilket gjorde att coach Linus fick klura ordentligt på hur laget skulle ställas upp. Dom inledande dubblarna visade sig bli knallhårda tillställningar där Eskilstuna med små marginaler lyckades vinna alla tre matcher. Hade Eskilstuna haft lite oflyt så hade det kunnat stå 0-3 istället för som nu, 3-0. Stärkta av den bra starten rann det på av bara farten, Marcus J, Alice och Kalle vann sina singlar fram till ointagliga 6-0. I dom två avslutade matcherna föll Andreas i herrsingel och Marcus/Matilda i mixed vilket skrev slutresultatet 6-2. En bra start på säsongen!

Matchen mot Södertälje visade sig bli en tuffare historia. Laguppställningen vaskades runt lite, Alice plockades in på mixed tillsammans med Linus, Matilda sattes in på singel och Marcus B fick tillsammans med Andreas chansen på en andradubbel.  Blandade resultat och efter sju matcher stod det 3-4, fördel Södertälje inför sista mixed matchen. Efter minst sagt svajigt spel och vad som såg ut som en hel del nerv så lyckades Linus och Alice ta hem sista matchen och skrev slutresultatet till 4-4.

Starka insatser av samtliga i laget! Värt att nämna lite extra är att Marcus B och Andreas lyckades att för en gångs skull få till en bra dubbel i ett seriespel, Matilda lyckades vinna två av fyra matcher utan att egentligen inte tränat sedan innan sommaren och Marcus Jansson visade sig hundraprocenting i både singel och dubbel trots att han fortfarande är märkbart begränsad av sin skada.

Ny match för EBMK den 5:e November i Uppsala!

Skribent: Marcus Bergström
Epost: This is a mailto link

 BOKA HÄR:

Matchi

 

 

 

Sponsorer

 

ETAB

 

FZ-forza

 

Langes_Gummiverkstad_logo

 

Postadress:
Eskilstuna BMK - Badminton
Holger Lindmarks plats 2
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016123080
E-post: This is a mailto link

Se all info